Normity

Normity

Normity is een gebruikersvriendelijk SaaS platform dat organisaties helpt om hun compliancy in te richten. Normity biedt een krachtige en gebruiksvriendelijke softwareoplossing die integraal GRC-beheer combineert met procesoptimalisatie. Hierdoor kunnen organisaties eenvoudiger voldoen aan normen, risico's beheersen en de kwaliteit van hun processen verbeteren. Vanzelfsprekend ondersteunt Normity alle normenkaders die in de markt beschikbaar zijn: van ISO 27001 tot BIO, van NIS2 tot de NEN 7510 en van DigiD tot het AVG Borgingsproduct. Daarnaast biedt Normity diverse geintegreerde modules, onder andere voor de privacy, prestatieladders, intranet en vragenlijsten. Natuurlijk zijn er verschillende softwareoplossingen in de markt beschikbaar om een managementsysteem op te zetten. Daarin zit nogal wat variantie, van oplossingen die niet veel meer zijn dan een set templates tot complete geintegreerde oplossingen met daarbij behorende kosten. Normity is voor veel organisaties de perfecte balans hiertussen. Normity wordt door haar klanten vooral gewaardeerd vanwege een aantal unieke kenmerken: Gebruikersvriendelijk Normity is gericht op een prettige gebruikerservaring. Geen complexe schermen of lastige terminologie. Normity is een platform waar klanten na een korte training volledig zelfstandig in kunnen werken. Het is de overtuiging van ons dat dit bijdraagt aan meer betrokkenheid van gebruikers, meer transparantie en meer samenwerking. Gezamenlijkheid Normity gebruikt input van klanten om het platform steeds beter te maken. Dat betekent concreet dat Normity periodiek contact heeft met al haar klanten om wensen voor verbeteringen aan het platform te bespreken. En wanneer deze voor meerdere klanten relevant zijn, worden deze zonder kosten toegevoegd. Compleet Normity is een complete oplossing, bestaande uit een groot aantal modules die allemaal onderling verbonden zijn. Normity werkt niet met het individueel aanschaffen van modules, maar met een totaalprijs waarin alle huidige en toekomstige modules voor de klant beschikbaar zijn. Betaalbaar Ondanks de uitgebreide functionaliteit, de vele modules en de ondersteuning is Normity een zeer gunstig geprijsd platform. Bovendien kent ons platform geen gestaffelde prijzen op bijvoorbeeld aantal gebruikers, type rechten of modules, waardoor er ook geen verborgen kosten op een later moment naar boven komen. Veilig Normity besteedt uitzonderlijk veel aandacht aan het veilig maken en houden van haar platform. Zowel op het gebied van privacy als op het gebied van informatiebeveiliging. Met jaarlijkse pentests, een ISO 27001 certificering en natuurlijk heel veel technische maatregelen zorgt Normity er dagelijks voor dat jouw data veilig in Nederland alleen voor daartoe aangewezenen beschikbaar is.

Marcel van Langen
mvl@normity.nl
06 – 515 96 189
Website leverancier
Website pakket

Ondertekende addenda (0)
Overzicht ondertekende addenda

Meld aan leverancier

Pakketversie Status Start distributie
8.1.0 In gebruik 17-5-2025

Toelichting versie

Er is weer een nieuwe versie beschikbaar. Dit keer met vooral veel kleinere handigheidjes. Maar omdat handigheidjes wat oneerbiedig klinkt, spreken wij liever van features. Hieronder de belangrijkste aanpassingen in deze nieuwe release: NRM-61 Getting Started We hebben online natuurlijk al een uitgebreid stappenplan staan. We zien gelukkig ook dat daar veel gebruik van wordt gemaakt. Maar we krijgen wel regelmatig vragen die gaan over het opzetten van het managementsysteem zelf. In welke volgorde ga ik het aanpakken, wat wil ik overnemen van een eventueel al bestaand managementsysteem. Dat soort vragen. Om jullie hierin te ondersteunen hebben wij een getting started (alweer Engels!) gids online gezet. Je vindt deze op https://normity.nl/stappenplan. NRM-8 Meerkeuze lijsten Eigenlijk zaten ze er al in: de meerkeuze lijsten. Zodat je bij het aanmaken van vragenlijsten een lijst met opties kon aangeven. Maar eerlijk gezegd: wij waren er niet bepaald blij mee. En jullie ook niet. Kortom: tijd voor een redo (weer Engels!). We hebben dan ook de hele werking van dit onderdeel aangepast. Als het goed is is het gebruik hiervan nu veel intuitiever. Je kunt de lijsten aanmaken via het Beheer > Vragenlijsten. En vervolgens koppel je eenvoudig zo'n lijst aan een nieuwe vraag. Hopelijk werkt het nu een stuk fijner! NRM-2 CCV norm In deze release ook weer een nieuwe norm. Ditmaal de CCV norm op het gebied van pentesten. Ben jij een organisatie die pentesten uitvoert en wil je gecertificeerd worden (of ben je al gecertificeerd), dan kun je jouw hele compliancy (daar is 't ie weer) nu ook in Normity vastleggen. Ideaal, zeker als je ook al meerdere normen (bijvoorbeeld de ISO 27001) hebt waar je ook al bewijslast voor moet vastleggen. NRM-155 In- en uitklap Op verschillende plaatsen in Normity kun je blokken dicht- en openklappen. Ideaal om snel ruimte te maken voor datgene wat je graag wilt zien. Dit heb je bijvoorbeeld bij Bewijslast of bij Recente documenten. Maar wel vervelend dat je dat steeds opnieuw moet doen. Vanaf deze release is dat niet meer het geval en wordt jouw keus onthouden. Nog niet op alle plekken, maar dat gaan we in de aankomende tijd verder doorvoeren. Hopelijk merken jullie nu het verschil al!

Status

In gebruik

Start ontwikkeling

15-4-2025

Start test

3-5-2025

Start distributie

17-5-2025
8.0.0 In gebruik 24-4-2025

Toelichting versie

We hebben een nieuwe release te pakken. En een hele mooie, al zeggen we het zelf! Vandaar ook dat we spreken over een major release. Sorry voor het Engels, maar het betekent vooral dat we van versie 7.x.x naar 8.x.x zijn gegaan. Vanwaar de heisa? Dat heeft vooral te maken met het feit dat we in deze release 2 nieuwe modules introduceren! Hieronder lees je er meer over. We noemen hieronder alleen de belangrijkste aanpassingen. NRM-21 Modules Processen en Doelstelling toegevoegd In deze release zitten twee nieuwe modules. Ten eerste de Processen module. Deze maakt het mogelijk om jouw bedrijfsprocessen goed vast te leggen. En natuurlijk te koppelen aan allerlei andere onderdelen. Het onderdeel processen heeft bijvoorbeeld een belangrijke plek in de ISO 9001, maar ook andere normen vinden procesbeschrijvingen belangrijk. Daarnaast hebben we de doelstellingen module toegevoegd. Je kunt hier allerlei verschillende doelstellingen vastleggen, en ook je metingen registreren. Je kunt deze zelfs koppelen aan een of meerdere controlerende taken. We horen graag jullie feedback op deze nieuwe modules! NRM-27 Exporteren is makkelijker gemaakt Je kunt nu beter dan voorheen controle houden over het exporteren. Klik je bijvoorbeeld bij Bewijslast of bij Risico's op exporteer, dan zie je nu eerst een popup waarin je precies kunt aangeven welke informatie je in je export opgenomen wilt zien. Zo kun je nog beter een eigen offline variant van je risicoanalyse of bewijslast bijhouden. Probeer het gerust! NRM-122 Nieuw normenkader CIS controls In deze release ook ruimte voor een nieuw normenkader. De zogenaamde CIS controls. Voor de ICT-ers onder ons een welbekend begrip. Het is met name een praktische lijst van maatregelen die je moet nemen om je organisatie te beveiligen. Minder hoog over dan bijvoorbeeld de ISO 27001. En een normenkader waarmee steeds meer organisaties aan de slag gaan. NRM-126 Mailafhandeling beter geregeld Normity stuurt inmiddels dagelijks honderden mailtjes aan gebruikers met reminders, nieuwe accounts, nieuwe vragenlijsten etc. En dat is nogal wat. Tot op heden ging dat prima, maar we wilden graag een manier om meer controle (en rapportage) op mailtjes te krijgen. Daarvoor hebben we nu een mooie basis. En je kunt er nu ook voor zorgen dat gebruikers tijdelijk geen mailtjes meer krijgen. Soms superhandig!

Status

In gebruik

Start ontwikkeling

15-3-2025

Start test

10-4-2025

Start distributie

24-4-2025
7.3.0 In gebruik 25-3-2025

Toelichting versie

In de aankomende releases gaan we hier verder aan werken: meer flexibiliteit. En dan bedoelen we flexibiliteit om Normity aan te passen aan klantspecifieke wensen. Natuurlijk speelt dat al langer, maar we hebben aardig wat plannen om dit verder door te voeren. Zoals jullie dat van ons gewend zijn: in overleg met jullie. Hieronder een overzicht van de belangrijkste aanpassingen van deze release: NRM-14 Je kunt weer zelf de bestanden downloaden! Dit is verplaatst naar het beheer. Zorg ervoor dat je het recht hebt op Documenten in Beheer en alles komt goed. NRM-106 Je kunt nu acties koppelen (en ontkoppelen) bij bedrijfsmiddelen. Ook kun je de rollen van leveranciers bij bedrijfsmiddelen nu beheren. NRM-86 De flexibiliteit van labels is nu ook beschikbaar bij leveranciers en stakeholders. Creeer zelf trefwoorden en koppel deze aan leveranciers of stakeholders. NRM-60 We hadden al Nederlands en Engels, maar vanaf deze versie is Normity ook in het Deens beschikbaar. De eerste klant gaat volgende week hiermee aan de slag! NRM-54 Alsof we nog niet genoeg normen hadden! Vanaf deze release is de Suwinet normering ook beschikbaar. Laat het weten als dit ook voor jullie speelt. NRM-102 Vanaf deze release kunnen taken ook gekoppeld zijn aan meerdere taaktypen. Een kleine aanpassing, maar wel een die we vaker te horen kregen. NRM-75 Bij het onderdeel Monitoring bij Acties kun je nu een peildatum opgeven, waardoor jouw overzicht niet vervuild wordt met oudere taken en acties.

Status

In gebruik

Start ontwikkeling

5-2-2025

Start test

15-3-2025

Start distributie

25-3-2025
7.2.0 In gebruik 2-3-2025

Toelichting versie

Het thema van deze nieuwe versie is ‘klanten blij maken’. Zoals jullie weten is dat een belangrijk startpunt voor alle nieuwe functies in ons platform. Zeker in de afgelopen sprint hebben we geprobeerd zoveel mogelijk aanpassingen door te voeren die meerdere keren zijn aangevraagd door jullie. Hieronder een overzicht van de belangrijkste doorgevoerde aanpassingen: NRM-69 In het onderdeel Klachten kon je al werken met labels. Zie het maar een beetje als kostenplaatsen (voor de financiele mensen onder ons). Deze mogelijkheid is nu ook beschikbaar bij het verbeterregister. NRM-70 Bij de dropdowns met normelementen zag je altijd ook de naam van de norm. Wel zo handig, zeker als je meerdere normenkaders hebt. Maar mocht je meerdere keren hetzelfde kader toepassen (bijv. DigiD), dan was dit nog steeds verwarrend. Dat is nu ook opgelost door hier de aangepaste titels te laten zien. NRM-71 Misschien een kleintje, maar voor ons wel een verademing: in de Engelse versie van Normity heette de uitvoerder altijd de executioner. Niet echt een gezellig woord. En ook niet helemaal passend. Dat is nu aangepaste naar party responsible. We hebben meteen alle titels doorgelopen en waar nodig rechtgetrokken. NRM-31 Vanaf nu is het mogelijk om een export te maken van je verwerkingsregister(s). Dit was weliswaar in het verleden ook al mogelijk, maar dan alleen via een lastige omweg. Nu kun je snel en eenvoudig een compleet overzicht van je verwerkingsregister (inclusief alle koppelingen) krijgen in Excel. NRM-34 Het onderdeel Documentatie heeft nu een archief functie. Je kunt nu documenten naar een archief verplaatsen. In dat geval zijn ze niet meer direct vindbaar en zijn ze ook niet meer verbonden met andere informatie. Maar ze blijven wel behouden in jouw omgeving. Eventueel zou je ze daarna zelfs weer terug kunnen zetten. NRM-29 Nog meer normenkaders. We zouden bijna zeggen: houdt het dan nooit op! Zo is de HKZ Ambulancezorg toegevoegd, maar ook de Deense versie van de ISO 20121. Oh, en ook natuurlijk de nieuwe versie van de NEN 7510. De reden trouwens voor die Deense versie: we hebben voorzichtig de eerste stappen richting de Deense markt gemaakt! NRM-67 Op verschillende plaatsen hebben we de performance van Normity verbeterd. Zeker bij het overzicht met documenten en het overzicht met taken kon het nog wel eens wat langzamer worden. En dat willen we natuurlijk niet. Bovendien heeft onze hostingpartner Despicably Good Corporation aan haar kant ook haar magie losgelaten op de performance. NRM-53 Ooit leek het een goed idee: van die sterretjes gebruiken om het belang van belanghebbenden te laten zien. In werkelijkheid vond eigenlijk iedereen dat een slechte manier van presenteren. En wij eigenlijk ook. En wat doe je dan: dan pas je dat natuurlijk aan. Een kleine aanpassing, met een grote visuele verbetering tot gevolg! Wie heel oplettend is, ziet dat de nummering van onze aanpassingen gewijzigd is. Dit heeft alles te maken met het feit dat we de ontwikkeling van Normity weer 100% zijn gaan leggen op kwaliteitsmanagement in de breedste zin van het woord. Niet langer allerlei uitbreidingen op het gebied van financiele dienstverlening, uitwisseling van documenten met accountants of koppelingen met financiele systemen.

Status

In gebruik

Start ontwikkeling

13-2-2025

Start test

23-2-2025

Start distributie

2-3-2025
7.1.0 In gebruik 3-2-2025

Toelichting versie

We hebben versie 7.1.0 van Normity in productie genomen. In de afgelopen tijd hebben we de releases eigenlijk vooral stilletjes gedaan. Bugfixes, aanpassingen, nieuwe features, nieuwe normen, eigenlijk alles ging met hele kleine beetjes. Mede hierom is het goed om in de aankomende tijd weer echte releases te gaan doen. Periodieke aanpassingen met natuurlijk ook release notes. De belangrijkste noemen we hieronder kort: - Acties koppelbaar aan leveranciers - Norm AVG Borgingsproduct toegevoegd - Norm BIO 2.0-Opmaat toegevoegd - Applicaties koppelbaar met documenten, taken en acties - Wet Bescherming Klokkenluiders toegevoegd - 2FA code invoeren vereenvoudigd - Default taken en acties bij normen mogelijk - Afvangen bijzondere tekens in bestandsnamen - Controle mogelijkheid uitgebreid bij taken en acties - Kansen en acties zijn nu koppelbaar - Extra beveiligingsmaatregelen vanuit pentest - Optie beveiligingscode bij vragenlijsten - Optie meerkeuzevragen bij vragenlijsten - Export van risico's uitgebreid met acties - Dreiging bij risico later kunnen wijzigen - Toelichting bij typen via een modal tonen aan gebruiker - Incidenten kunnen koppelen aan bedrijfsmiddelen - Sortering van vragen in vragenlijst verbeterd - Mail verzenden bij afronding vragenlijst

Status

In gebruik

Start ontwikkeling

6-1-2025

Start test

20-1-2025

Start distributie

3-2-2025
Pakket geschikt voor (GEMMA 2)Ingevuld door (0)

Aantal gemeenten met een versie van het pakket "in productie". NIET die een versie "gepland" hebben. Is vertrouwelijk.

Bedrijfsproces beheercomponent (BPM)0 gemeenten
Bedrijven- en instellingen-registratiecomponent0 gemeenten
Beveiliging- en privacycomponent0 gemeenten
Contractbeheercomponent0 gemeenten
Documentbeheercomponent0 gemeenten
Documentcreatiecomponent0 gemeenten
Documentregistratiecomponent0 gemeenten
Gebruikersbeheercomponent0 gemeenten
Helpdeskcomponent0 gemeenten
Klachten- en meldingencomponent0 gemeenten
Risicobeheercomponent0 gemeenten
Verwerkingenregistercomponent0 gemeenten

Details pakketversie: Normity 8.0.0 - Status: In gebruik

Eindproduct standaarden

0 van 7 compliant met testrapport
Verplichte standaarden
NaamOpgelegd door referentiecomponentOndersteuningCompliancyTestrapport
Documenten API-standaard v1.x
Documentbeheercomponent
Geen compliancy-instrument
EN 301 549 versie 2.1.2 (WCAG 2.1)
Bedrijven- en instellingen-registratiecomponent

Documentbeheercomponent
PDF/A-1 (NEN-ISO 19005-1:2005 en)
Documentbeheercomponent
PDF/A-2 (ISO 19005-2)
Documentbeheercomponent
Aanbevolen standaarden
NaamOpgelegd door referentiecomponentOndersteuningCompliancyTestrapport
Autorisaties API-standaard v1.x
Documentbeheercomponent
Geen compliancy-instrument
EN16931 / NL-CIUS (actueel)
Documentbeheercomponent
EPUB 3.2
Documentbeheercomponent
Geen compliancy-instrument
MDTO-specificatie SIP (actueel)
Documentbeheercomponent
Geen compliancy-instrument
MDTO RDF-ontologie 1.0
Documentbeheercomponent
Geen compliancy-instrument
MDTO XML-schema 1.0
Documentbeheercomponent
Geen compliancy-instrument
Notificaties API-standaard (ontvangen) v1.x
Documentbeheercomponent
Geen compliancy-instrument
ODF 1.2
Documentbeheercomponent
PDF/UA (ISO14289-1:2015)
Documentbeheercomponent
Peppol BIS Billing (actueel)
Documentbeheercomponent
SimplerInvoicing-UBL (actueel)
Documentbeheercomponent
StUF HR 3.00
Bedrijven- en instellingen-registratiecomponent
Geen compliancy-instrument
UBL-OHNL (actueel)
Documentbeheercomponent
Zaak- en documentservices 1.0
Documentbeheercomponent
Zaak- en documentservices 1.1
Documentbeheercomponent
Zaak- en documentservices 1.2
Documentbeheercomponent

Halffabrikaat standaarden

Verplichte standaarden
NaamOpgelegd door referentiecomponentOndersteuningCompliancyTestrapport
CMIS 1.0
Documentbeheercomponent
Geen compliancy-instrument
CMIS 1.1
Documentbeheercomponent
Geen compliancy-instrument
StUF BG 2.04
Bedrijven- en instellingen-registratiecomponent

Documentbeheercomponent
StUF BG 3.10
Bedrijven- en instellingen-registratiecomponent

Documentbeheercomponent
Aanbevolen standaarden
NaamOpgelegd door referentiecomponentOndersteuningCompliancyTestrapport
StUF ZKN 3.10
Documentbeheercomponent
XBRL 2.1
Documentbeheercomponent
Geen compliancy-instrument

Gegevens standaarden

Aanbevolen standaarden
NaamOpgelegd door referentiecomponentOndersteuningCompliancyTestrapport
MDTO Metagegevensschema (actueel)
Documentbeheercomponent
Geen compliancy-instrument
RGBZ 1.0
Documentbeheercomponent
Geen compliancy-instrument
RGBZ 2.0
Documentbeheercomponent
Geen compliancy-instrument

Door leverancier toegevoegde standaarden

Er zijn geen toegevoegde standaarden

Applicatiefuncties

Referentiecomponent Applicatiefunctie Ondersteuning
Bedrijven- en instellingen-registratiecomponent
Aanmaken, delen, verwijderen en wijzigen van bedrijven- en instellingengegevens
Documentbeheercomponent
Beheren van documenten
Documentbeheercomponent
Aanmaken van documenten
Documentbeheercomponent
Maken en beheren templates
Documentbeheercomponent
Metadateren documenten
Documentbeheercomponent
Ondersteunen van versiebeheer
Documentbeheercomponent
Tonen en bijwerken van documenten

Pakketversie Ondersteunde technologieën

Dienst - Software as a Service (SAAS)