NedWIBON

Cadac Group

NedWIBON is een moderne SaaS oplossing waarmee beheerders van kabels en leidingen zorgeloos hun kabels- en leidingeninformatie kunnen actualiseren in het centrale magazijn bij het Kadaster en de afhandeling van graafmeldingen door het Kadaster in de gaten kunnen houden.

Pakketversie Status Start distributie
1.2 In gebruik 1-4-2022

Toelichting versie

Betreft de IMKL 2.0 dat per 1 mei 2022 verplicht is. Wij zijn bezig om de nieuwe standaarden in NedWIBON te implementeren, zodat er geleverd kan worden volgends IMKL 2.0 en zodat de graafmeldingen ook volgens BMKL 2.1 worden opgehaald. De verwachting is dat we rond eind maart de nieuwe standaarden in NedWIBON doorgevoerd hebben. Wijzigingen in de data dienen aangebracht te worden voor 1 mei om te voldoen aan IMKL 2.0. Hieronder de verplichte wijzigingen in het IMKL 2.0 model: Indien labels, bijvoorbeeld annotatie, geleverd worden mogen deze niet langer zijn dan 40 karakters (voorheen geen maximaal aantal karakters). Indien labels langer dan 40 karakters aangeleverd worden, wordt door NedWIBON de label op 40 karakters afgebroken. Indien bij entiteit Appurtenance (zie bijbehorende thema’s), onderstaande typen worden geleverd: -Thema: petrochemie; Entiteit: Appurtenance; AppurtenanceType: afsluiter -Thema: rioolvrijverval, rioolonderoverofonderdruk; Entiteit: Appurtenance; AppurtenanceType: cleanOut -Thema: warmte; Entiteit: Appurtenance; AppurtenanceType: afsluiter -Thema: water; Entiteit: Appurtenance; Appurtenance: afsluiter -Thema: water; Entiteit: Appurtenance; AppurtenanceType: checkValve -Thema: water; Entiteit: Appurtenance; AppurtenanceType: controlValve Is het attribuut rotatiehoek verplicht geworden. Mits deze attribuutwaarde niet geleverd wordt kan in NedWIBON waarde 0 als standaardwaarde worden toegekend zodat de levering alsnog aan de IMKL 2.0 voldoet. Indien uw organisatie labels of appurtenances levert, dan heeft IMKL 2.0 gevolgen voor de data. Echter zoals in de tekst hierboven valt te lezen kunnen gebruikers gebruik maken van NedWIBON mogelijkheden om initieel te kunnen blijven leveren aan KLIC WIN. Eventueel kan na overgangsdatum de data aangevuld worden (bijvoorbeeld labels gewijzigd of rotatiehoek toegevoegd aan appurtenance). NedWIBON wordt nu getest. De verwachting is dat in april de nieuwe versie, die ondersteuning biedt voor IMKL 2.0, in productie wordt genomen. Omdat dit een SaaS applicatie betreft zijn hier geen on premise upgrades voor nodig. Mocht u nog vragen hebben, dan horen we die graag van u.

Status

In gebruik

Start ontwikkeling

Start test

Start distributie

1-4-2022
1.1 Einde ondersteuning 1-12-2020

Toelichting versie

- Betere weergave graafinformatie in het portaal

Status

Einde ondersteuning

Start ontwikkeling

Start test

Start distributie

1-12-2020
1.0 Einde ondersteuning 1-1-2019

Toelichting versie

- sluit aan op NGdW, AutoCAD, MicroStation en meerdere beheerpakketten - zet geautomatiseerd informatie over kabels en leidingen om naar IMKL2015 - archiveert graafmeldingen en graafberichten - bouwt historie op van informatie over kabels en leidingen - raadplegen in de ingebouwde viewer van kabels en leidingen informatie en graafmeldingen en graafberichten

Status

Einde ondersteuning

Start ontwikkeling

Start test

Start distributie

1-1-2019
Pakket geschikt voor (GEMMA 2)Ingevuld door (6)

Aantal gemeenten met een versie van het pakket "in productie". NIET die een versie "gepland" hebben. Is vertrouwelijk.

KLIC-component6 gemeenten

Details pakketversie: NedWIBON 1.1 - Status: Einde ondersteuning

Eindproduct standaarden

0 van 2 compliant met testrapport
Verplichte standaarden
NaamOpgelegd door referentiecomponentOndersteuningCompliancyTestrapport
BMKL 1.4 (Berichten Model Kabels en Leidingen)
KLIC-component
BMKL 1.8 (Berichten Model Kabels en Leidingen)
KLIC-component

Halffabrikaat standaarden

Aanbevolen standaarden
NaamOpgelegd door referentiecomponentOndersteuningCompliancyTestrapport
IMKL Kabels en Leidingen 1.2
KLIC-component
Compliancy niet aangetoond

Door leverancier toegevoegde standaarden

Er zijn geen toegevoegde standaarden

Applicatiefuncties

Referentiecomponent Applicatiefunctie Ondersteuning
KLIC-component
Ondersteunen van grondroeren en KLIC-meldingen

Pakketversie Ondersteunde technologieën

Dienst - Software as a Service (SAAS)