Ledentevredenheidsonderzoek 2023
In december 2023 heeft er een onderzoek plaatsgevonden onder de gemeentelijke gebruikers van de softwarecatalogus. Het doel van het onderzoek was om de ledentevredenheid te meten rondom de GEMMA softwarecatalogus bij gemeenten en samenwerkingen.
De 69 respondenten onderzoeken hebben de GEMMA Softwarecatalogus een gebruikerstevredenheidscijfer van gemiddeld 6,9 gegeven. Een lichte daling ten opzichte van 2020. (7,1).
- De GEMMA Softwarecatalogus wordt vooral voor het verkrijgen van overzicht en gluren bij de buren gebruikt.
- 69% beveelt de GEMMA Softwarecatalogus aan anderen aan.
- Er is ruimte om de GEMMA Softwarecatalogus beter te laten voldoen aan verwachtingen(6,9) en aan de betrouwbaarheid van de gegevens (5,7)
- De dienstverlening wordt als goed ervaren maar het is veelal onbekend bij gemeenten dat deze er is via de verschillende kanalen.
Voor welk(e) doel(en) gebruikt u de GEMMA Softwarecatalogus binnen uw organisatie?
Van welke functionaliteiten uit de GEMMA softwarecatalogus maakt u gebruik?
Opmerkingen en of verbetersuggesties voor de GEMMA Softwarecatalogus
- Maak er meer een gegevensknooppunt van. Veel organisaties hebben hun eigen oplossing. Maak het mogelijk vanuit daar te dumpen richting de GEMMA Softwarecatalogus.
- Misschien voor in de toekomst de mogelijkheid tot REST-API toegang tot de gegevens om te importeren in eigen overzichten, bijvoorbeeld met betrekking tot BIO Compliany of dataclassificatie
- Meer integratie mogelijkheden. Mogelijkheid van filtering bij generen van platen
- Voor ons is het belangrijk om een compleet beeld te hebben van onze hardware, applicaties en koppelingen.Deze drie aspecten integreren in de softwarecatalogus.
- De interface zou wel een keer opfrisbeurt kunnen gebruiken en meer aansluiten wat tegenwoordig mogelijk is in een webinterface.
- Ik weet niet zeker of de Common Ground principes hier al in zijn meegenomen, maar wellicht kan op dat vlak functionaliteit toegevoegd worden zodat we ook van elkaar kunnen zien en zelf bijhouden welke common ground activiteiten er zijn uitgerold per gemeente.
- Klassikale (online) cursus mogelijkheden. Betere borging bij alle betrokkenen om hier e.e.a. up-to-date te houden.
- Meer gericht op de vraag van de gemeenten. Waar is nu behoefte aan?